BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 5 september 2013

Herdenkingscomité 400jaar Doel wandelt op Monumentendag nieuwe wandelroutes in

400jaar Doel

Zondag a.s. wandelt het herdenkingscomité 400 jaar Doel het in vergetelheid geraakte Kapellekenspad in tussen Doel, Ouden Doel en Prosperdorp.

De aanleiding was de restauratie van het kapelletje van de H. Antonius van Padua aan de Zoetenberm in Ouden Doel... Het originele beeld, de kandelaars en de sluitsteen bleken nog te bestaan. En oud-veldwachter van Doel, Maurice Vergauwen beschikte nog over de gegevens van een origineel Kapellekespad... De Reinaerthoeve en het PolderMAS uit Ouden Doel zetten hun schouders onder het initiatief. Na een paar kleine wijzigingen beschikken we weer over een prachtig en volwaardig wandelpad. Doels dorpstekenaar Jeroen Janssen maakte de ontwerpen. Later op het jaar volgt ook nog een brochure zodat geïnteresseerden de wandeling op elk moment van het jaar kunnen doen.

Er zijn vier verschillende routes:

- rood 9km
- geel 13km
- blauw 18km
- groen 13km.

De wandelingen gaan voorbij aan 4 kapelletjes en 2 kerken. Bij uitbreiding kan ook het Brits monument mee geïntegreerd worden in de wandeling.

De feestelijke inwandeling vindt plaats op Monumentendag, zondag a.s. om 14u aan de kapel OLV van de polders (ter hoogte van Doel 5). Oud-veldwachter Maurice Vergauwen en voorzitter van de Erfgoedgemeenschap Johan de Vriendt geven een korte inleiding. De tocht gaat in eerste instantie tot Ouden Doel. Wie wil kan van daaruit de lus maken terug naar Doel, verder doorwandelen tot Prosperpolder of met de huifkar terugkeren. De laatse pendel naar Doel vertrekt in Ouden Doel om 17u30.

In het PolderMAS is er bbq en drankgelegenheid, bij goed weer in de museumtuin. De schuren van de Reinaerthoeve zijn vrij toegankelijk voor bezoekers.

Facebook: https://www.facebook.com/kapellekenspad