BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Doelse Feesten en Scheldewijding 2023

Op 27 augustus vindt in Doel de 47ste Scheldewijding plaats. Een bijzondere dag van solidariteit met het belaagde dorp waar voorbije jaren telkens meer dan 20.000 mensen op afkwamen. Vanaf 10u 's morgens tot 's avonds laat vinden tal van activiteiten plaats met als hoogtepunt de eigenlijke Scheldewijding.

Vanaf 10u: diverse markten en activiteiten

Grote rommel- en brocantemarkt in het centrum van het dorp. Feestmarkt op de Engelse Steenweg. Oude ambachtenmarkt en demonstraties in de Hooghuisstraat. Smeden – kunstsmid en hoefsmid aan het werk (Kerk). Schapendrijven met honden (weide rechtover klooster Doel). Infostands rechtover De Doolen (Engelse Steenweg)

Grote parkings aan de rand van het dorp. Estafette met huifkarren en Vlaamse boerenpaarden van aan het kruispunt Engelse Steenweg tot in het centrum.

Erfgoedwandeling met Johan De Vriendt. Gegidste rondleidingen in de kerk van Doel met Simone Gillis.

Terrassen op de Engelse Steenweg – Parkje (Streekbrouwerij Decock) – Watersportvereniging De Noord – Gemeenschapshuis De Doolen

Muziek op diverse locaties met Shantykoor Gaffeltuig, de volksmuzikantenfanfare, Murgfanfare Agrum. 's Avonds op de Doolen optredens van 'the Happy Suspended' en 'Handkerchief'.

Scheldewijding en stoet

11u30: Scheldewijdingsmis in de kerk van Doel, opgeluisterd door het Sint- Gregoriuskoor van Kieldrecht met celebrant E.H. Patrick De Baets.
12u15: Vertrek aan de kerk van de stoet naar de Schelde voorafgegaan door de volksmuzikantenfanfare. Aansluitend: traditionele Scheldewijding - bootwijding en vlootshow in de getijdenhaven.

3de Vlaams Kampioenschap troswerpen

Diegene die van de grootste afstand met de tros de bolder treft is kampioen. De competitie gaat door op de dijk vanaf 11u. Inschrijven ter plaatse.

Inschrijvingen - medewerkers

Voor de rommel- en brocantemarkt zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Er dient vooraf ingeschreven te worden via het contactadres: doelsefeesten@gmail.com 

Wie graag wil meewerken kan zich aanmelden via info@doel2020.org