BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Nieuws uit Doel - Nieuwsbrief van 3 augustus 2017

Programma van de Scheldewijding en de Doelse Feesten op zondag 6 augustus

De Scheldewijding en Doelse Feesten bieden een bijzonder uitgebreid en gevarieerd programma voor jong en oud dat loopt vanaf 10u 's morgens tot in de late uurtjes.

De activiteiten starten vanaf 10u met een grote rommel en brocantemarkt in de verschillende straten van het dorp. In de Hooghuisstraat en een deel van de Engelse Steenweg vindt de ambachtenmarkt en de infomarkt plaats.

Rechtover het klooster van Doel in de Hooghuisstraat hebben de ridders van Pendragon hun kampement. Er is een wapenrek, kookvuur, smidse. Er worden onder meer wapens gesmeed en er kunnen helmen en wapenuitrusting gepast worden. Er vinden ook regelmatig zwaardgevechten plaats. Ook nog over het klooster wordt er aan schaapdrijven met honden gedaan. Kinderen kunnen er ook ezelritjes doen.

Aan de kerk zijn de Vlaamse smeden aan het werk. U kan er ook kennis maken met Saeftinger présalé-rundvlees.

Op de Scheldedijk vindt zowel in de voormiddag als in de namiddag een grote roofvogelshow plaats.

De Scheldewijdingsmis olv pastoor Van de Velde vindt plaats om 14u. De mis wordt opgeluisterd door het koor 'In Dulci Jubilo 2000' uit Appelterre olv Theo Van Santen. Om 14.45u vertrekt aan de kerk de stoet begeleid door het volksmuzikantenorkest van de Fanteyfare richting Schelde. Aansluitend vindt de eigenlijke Scheldewijding en bootwijding plaats. De wijding wordt opgeluisterd door twee shantykoren Zuid-West 10 uit Nederland en Gaffeltuig uit Vlaanderen.

Er zijn rondleidingen voorzien in de kerk van Doel. Eten en drinken kan op diverse terrassen en bij de plaatselijke Horeca: De Molen, Doel 5, WSV De Noord, De Doolen,...

Er zijn ook infostanden van de Erfgoedgemeenschap Doel en Polder, het PolderMAS, Doel 2020, de Derde Generatie, Rijk Polderland, Doelland (Architectuurproject Doel van KUL - St.Lucas), Red de Polder uit Zeeuws-Vlaanderen en vzw Tolerant - varend Erfgoed.

Muzikaal worden de feesten gedurende de namiddag en avond opgeluisterd door een breed gamma aan groepen en stijlen uit binnen- en buitenland. In De Doolen vinden gans de namiddag en avond optredens plaats.